Шестнайсет града се включват в редовната инициатива „Нощ на театрите“, в която десетки сцени ще пуснат зрителите зад кулисите и ще играят представления до късно, с намаления или безплатно.

Над 10 страници със събития е програмата само в София, която почва още сутринта с детски представления. Повечето заглавия по големите сцени са стари и добре познати, но намаленията може да привлекат нова публика. Народният театър предлага билет за четирима на стойност 32 лв., а в афиша са „Ревизор“ на Мариус Куркински, „Две“ на Юрий Дачев и „Да се провреш под дъгата“, пиесата на Георги Марков, поставена от Асен Шопов.

1
Голямото разнообразие от представления ще бъде в независимите пространства, галерии и общински читалища, които ще предложат театър в различни квартали на столицата.
В Пловдив в Нощта се включват три представления на независимият театър „Хенд“ и държавният „Н. О. Масалитинов“, който предлага постановката на „Няма ток за електрическия стол“ от Александър Секулов. Варненският театър предлага целодневна програма от 11 до 22 ч. вечерта. В празника се включват още Русе, Стара Загора, Смолян, Шумен, Благоевград, Хасково, Казанлък ,Босилеград, Бургас, Търговище, Симитли, Разград и дори Босилеград в Сърбия, където ще гостува пернишкият театър.

Софийската опера и балет както винаги ще даде на зрителите шанс да надникнат зад кулисите и ще представи концерт и опера за деца в ранната утрин.


Share Follow

Leave A Reply