Бойко Борисов има проблем да прави разделение в ролята на властите. Това заяви бившият служебен премиер Георги Близнашки пред БНТ. Според него Борисов е направил фатална грешка, тъй като не е било необходимо да обвързва резултатите от президентските избори с оценка за управлението на държавата и да подава оставка.

Георги Близнашки

Според Близнашки датата за следващите парламентарни избори трябва да бъде насрочена от новоизбрания президент Румен Радев. Причината е, че той ще разпусне сегашния парламент. Георги Близнашки обаче призова да се изчака решението на Конституционния съд.
Той прогнозира, че е възможно Патриотичният фронт да съставят кабинет в рамките на този парламент, когато им бъде връчен мандат. Същевременно отправи съвет към партийните централи да стоят настрана при съставяне на служебен кабинет.

Георги Близнашки

Относно въвеждането на мажоритарна избирателна система, Близнашки смята, че резултатите ще изглеждат много зле и в парламента ще влязат тези, които могат да си платят.
„Нека да изпием горчивата чаша сега, преди да посегнем на Конституцията“, призова Георги Близнашки.
По думите му отминалият референдум е сериал, чиито трагични последици тепърва ще се гледат. Близнашки е категоричен, че имаме най-добрата Конституция в Източна Европа и затова не бива с лека ръка да се посяга на нея.


Share Follow

Leave A Reply