„За мен е чест да бъда тук и от името на ЦИК да връча решението и удостоверение на избрания за президент г-н Румен Радев и вицепрезидент г-жа Илияна Йотова.“ Това каза председателят на ЦИК Ивилина Алексиева преди да връчи документите на победителите в президентските избори. Тя заяви, че прави това в момент на много сложна вътрешна обстановка и външнополитическа среда. Алексиева пожела на Радев и Йотова да поемат достойно предизвикателствата, да работят за единство на нацията и да успяват да съчетават усилията на институции, партии и граждани за мир и стабилност.

снимка: БГНЕС

снимка: БГНЕС

Новоизбраният президент Румен Радев благодари на гражданите, излезли да изразят правото си на глас в изборните дни, както и на ЦИК за организирането и провеждането на честни и прозрачни избори. „Искам да ви уверя, че ние ще работим и ще отдадем своите сили и енергия за демократична и просперираща България“, каза в заключение Радев.

снимка: БГНЕС

снимка: БГНЕС

Церемонията беше открита от председателя на Народното събрания Цецка Цачева, която отново поздрави Радев за победата. „Вярвам, че няма да пожалите сили и енергия, за да отговорите на доверието с мъдри и държавнически решения в интерес на българските граждани“, каза Цачева. Тя поздрави и ЦИК за добре свършената работа.

снимка: БГНЕС

снимка: БГНЕС

На събитието присъстваха и лидерът на БСП Корнелия Нинова, както и председателят на Инициативния комитет, издигнал кандидатурата на ген. Румен Радев Стефан Данаилов.


Share Follow

Leave A Reply