“Разследването няма да спре, то продължава с интензивни темпов. За днес, а и в рамките на утрешния ден са призовани за разпит всички министри от Министерски съвет, тъй като решението, с което правителството е одобрило сключването на междуправителствените споразумения е взето неприсъствено.” Това каза в студиото на БНТ говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова във връзка с повдигнатите на здравния министър три обвинения. По нейни думи е важно да се разбере как министрите са се убедили в изгодността на сделката, затова ще бъдат разпитани като свидетели.

снимка: БГНЕС

снимка: БГНЕС

“Част от ваксините, пристигнали от Турция, съдържат вещество, което не е включено в имунизационния календар на България и са спрени от разпространение”, каза още Арнаудова и обясни, че ваксините “Пентаксим” и “Еувакс” са спрени от разпространение, тъй като по начало не е имало разрешение от Изпълнителната агенция по лекарствата.

Румяна Арнаудова снимка: БГНЕС

Румяна Арнаудова
снимка: БГНЕС

По-късно в студиото на БТВ говорителят на прокуратурата заяви, че обвиненията срещу Москов и заместника му Адам Персенски са били готови още през септември, но от държавното обвинения са изчакали да минат изборите. “Факт е, че напоследък изключително често действията на прокуратурата се политизират. Използват се за политическо говорене”, каза още Арнаудова.


Share Follow

Leave A Reply