Министърът на отбраната в оставка Николай Ненчев пристигна в столичното следствие.

„Вероятно нещо заради Москов, не знам, сега ще разбера“, така Ненчев отговори на въпрос дали знае защо е на разпит в следствието. Според него най-вероятно в разпитите има и политически елемент.

На въпрос дали има призовка и за утре във връзка с друго дело отговори, че не знае.

Ненчев е втория министър, който пристигна в столичното следствие за разпит във връзка с ваксините от Турция.

Ненчев

Николай Ненчев, снимка: БГНЕС

Питаха ме дали подписът под решението на Министерски съвет за бартера с ваксините е мой, каза министър Москов на излизане от столичното следствие. Министърът в оставка обясни, че не си спомня много, тъй като е минало доста време, но доколкото си спомнял в сградата на МС се е коментирало решението и това, че проблемът трябва да се реши спешно.

Меглена Кунева

Меглена Кунева, снимка: БГНЕС

Преди час столичното следствие напусна Меглена Кунева.
Кунева бе разпитвана около час в сградата на следствието във връзка с турските ваксини. За медиите нямаше изявления, тъй като Кунева напусна сградата със служебния си автомобил.

Румяна Бъчварова снимка: БГНЕС

Румяна Бъчварова
снимка: БГНЕС

„На правосъдието трябва да се съдейства и не мисля, че има политически натиск“. Това каза на излизане от столичното следствие Румяна Бъчварова, вицепремиер и вътрешен министър в оставка. Тя също беше разпитана за делото с ваксините. „След като се е стигнало до подпис на решението, администрацията си е свършила работата и процедурата е била спазена. Не съм участвала в дебати по тази тема“, каза още тя. „На въпрос за какво ви разпитваха, Бъчварова отговори, че не е редно да се разказва за какво.

снимка: БГНЕС

снимка: БГНЕС

Днес и утре министрите от кабинета в оставка ще бъдат викани на разпит в столичното следствие с изключение на Бойко Борисов. Говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова вече съобщи, че всички министри ще бъдат викани на разпит относно турските ваксини. От вчера здравният министър в оставка Петър Москов е с три обвинения.

Заместникът му Адам Песенски – също стана обвиняем. И двамата са с мерки за неотклонение „подписка”. Министрите от кабинета трябва да отговарят как се вземат неприсъствено решения на Министерски съвет. Разпитите се налагат, тъй като решението за турските ваксини е взето само на подпис.

 


Share Follow

Leave A Reply