Отиващото си правителство, което е загубило доверието на българските граждани, да спре всякакви разпоредителни сделки и кадрови назначения. Това правителство ще остане в българската история, като може би единственото правителство с най-много повдигнати обвинения на действащи министри. Това заяви говорителят на ПГ на БСП и депутат Жельо Бойчев по време на брифинг в НС. Той добави, че в проектна компания към Министерството на енергетиката е била назначена съпругата на Николай Младенов, който бе министър на външните работи в първото правителство на Борисов.

Николай Младенов снимка: БГНЕС

Николай Младенов
снимка: БГНЕС

“Настояваме министърът на отбраната Николай Ненчев да спре подготовката на продажба на 220 дка земи, атрактивни места на българското Черноморие, за които се твърди, че е отпаднала необходимостта да бъдат ползвани от министерството“, каза Бойчев.  Неговият колега Атанас Зафиров поясни, че се правят „масови чистки“ във военното министерство. Говорителят на ПГ на БСП обясни, че двама от зам.-министрите на външните работи заминават посланици, както и постоянният секретар на ведомството.

Николай Ненчев снимка: БГНЕС

Николай Ненчев
снимка: БГНЕС

Народният представител от левицата Драгомир Стойнев обяви, че във ВМЗ Сопот е била подменена голяма част от борда на директорите и е назначен представител на ГЕРБ – “Назначават се политически лоялни некадърници“, каза още Стойнев.


Share Follow

Leave A Reply