Министърът на отбраната в оставка Николай Ненчев е обвиняем по договора с Полша за ремонт на изтребителите МиГ-29. Прокуратурата е повдигнала обвинението по мотиви, че Ненчев е нарушил материалните интереси на руската фирма РСК ”Миг”. Днес на разпита в Столичното следствие, той бе придружаван от адвоката си Радан Кънев. Те не поясниха допълнително стойността за нанесената щета.

Ненчев

“Бях призован във връзка с договора, който сключихме с Полша. Връчиха ми обвинение, което не ме безпокои. Абсолютно съм сигурен във всичко онова, което съм правил през тези години”, заяви Ненчев, след като излезе от разпит. Попитан в какво точно е обвинен, той отговори: “На мен ми е малко странно, да не кажа смешно. Обърнете внимание – че съм нарушил интересите на чуждата фирма “РСК МиГ”.

Николай Ненчев, Радан Кънев

снимка: БГНЕС

Защитникът на военният министър Радан Кънев обясни, че е в стил за прокуратурата на България да прави ПР стратегия от досъдебни производства – “Преди да са предявени материалите, искам да подчертая, че никакви доказателства не са предявени днес, това е следващ етап от процеса. Няма никакъв смисъл да се коментира обвинението. Ние като защита не знаем повече. Стил на прокуратурата е в България е да прави ПР стратегия от досъдебни производства. Не е наш стил”, добави юристът.

 


Share Follow

Leave A Reply