„Аз поех отговорност да променим системата. Заварихме нещо, което всички говорят. Болнична система, която расте непрекъснато. И там изчезват пари. И направихме национална здравка карта със задължителен характер. Заварихме лоша лекарствена политика. В рамките на първата година след тежка работа – касата взе 45 милиона лева от печалбата на фирмите, за втората – 90, а се очакват и повече“, заяви пред Нова тв министърът на здравеопазването в оставка.
Петър Москов снимка: БГНЕС

Петър Москов
снимка: БГНЕС

„Обвинението към мен е обидно. Защото едно управление, което е било насочено към спиране на безстопанствеността да се сдобие с такова обвинение е обидно. Но явно това е пътят по който човек трябва да мине, за да изчисти името си“, категоричен беше Петър.
„За да правиш стопанство, трябва да си прибереш вересиите, казваше баща ми, Бог да го прости“, допълни той. Ваксините са взети от Турция, защото представителят на френската фирма „Луи Пастьор“ не се явил два пъти на среща. При влизането на кабинета имало писмо от Европейската комисия, че ще има проблем с ваксините. Питали сме всяка една европейска държава, но нито една не можело да ни помогне. Не е имало „не“ от Изпълнителната агенция по лекарствата, продължи Москов.
Петър Москов снимка: БГНЕС

Петър Москов
снимка: БГНЕС

„Аз съм министър от Реформаторския блок. Това, че политическата сила, на която съм член ме изостави при тежки реформи е техен проблем. Въпросът е, че се свърши много работа. Моралът в политиката се измерва с ефективността на действията“, допълни той.
„Това правителство беше и е единственият шанс за реформи в България. И заради подкрепата на моите колеги и премиера се случи да защитим държавните интересни“, допълни той.
„И ако алтернативата на този морал са БСП и ДПС, благодаря“, каза още Петър Москов.
Ген. Атанас Атанасов, РБ, снимка: БГНЕС

Ген. Атанас Атанасов, ДСБ,
снимка: БГНЕС

„Долна лъжа е, че сме се разбрали предварително за министри е твърдението на генерал Атанасов. Дори обвиненията към мен бяха, че не съм диалогичен към ГЕРБ. Москов е скачал в защитата на позицията на РБ по програмата, която е приета. Не съм и за секунда бил част от разговорите за персоналния състав на правителството“, каза още той.

15 милиона за 15 дни е ефектът от въвеждането на песоналните идентификатори в болниците, потвърди Москов. Ще се обжалва решението на съда.


Share Follow

Leave A Reply