Този парламент може да излъчи ново правителство. Това заяви лидерът на партия “Атака“ Волен Сидеров след консултации с държавния глава Росен Плевнелиев. „Ако поиска, може. Сметките са въпрос на преосмисляне на прекалено бързите и нервни реакции на по-големите политически сили. Видях, че те избързаха с едни заклинания едва ли не. Не мога да разбера толкова ли ги е страх от „Обединените патриоти“, защото взехме един много хубав резултат. Виждам как първата и втората политическа сила някак си избързват да кажат, че този парламент се е изчерпал и няма никаква възможност“, каза Сидеров.

Волен Сидеров, Росен Плевнелиев, консултации, Атака

снимка: БГНЕС

Лидерът на “Атака“ даде предложение на съпредседателите на Патриотичния фронт и лидерa на ГЕРБ Бойко Борисов да седнат и поговорят “по мъжки“. „Мъжки момчета сме ние патриотите – по мъжки да седнем и да се каже ясно какви са отговорностите, какво следва. Всеки от тези политически партии ГЕРБ и БСП си мислят, че сега те ще са отгоре. Ама дали ще стане така?“, попита Сидеров. Според него 29 ноември ще бъде важен ден, защото тогава Росен Плевнелиев ще трябва да убеди парламента да не разпуска това Народно събрание, както и да бъдат разгледани възможностите за нов кабинет. „В какъв състав, с какъв министър-председател, нека това да се реши на КСНС. С ПФ вече действаме като единна политическа сила. Имаме единството и консултациите между нас. Да искаш малко да увеличиш поне най-ниската пенсия не е популизъм, популизъм е да отидеш днес в 16.00 часа да угодиш на едни свръхпопулисти, които хвърлиха една бомбичка в политическата атмосфера. Говоря за промяната на избирателната система. Ако някой има смелостта да промени системата в този вид, в който я предлагат провокаторите от едно шоу, защото те са провокатори, не са истински загрижени за хората. В тяхна угода популистки днес ГЕРБ и БСП в комбина ли играят вече?“, каза още Сидеров.

"Обединени патриоти" снимка: БГНЕС

„Обединени патриоти“
снимка: БГНЕС

Волен Сидеров добави, че за “Обединени патриоти“ е изгодно да бъдат проведени предсрочни парламентарни избори, защото ще вземат добър резултат, но открит остава на този етап въпросът какво щяло да стане с България и затова призова преди вторник, когато ще се проведе Консултативния съвет по национална сигурност при президента, политиците да премислят и оценят ситуацията.


Share Follow

Leave A Reply