БСП свика националния си съвет. Заседанието му започна в 10 ч. в хотел Принцес. В него участват членове на Общопартийната контролна комисия, представители на общински и областни съвети на левицата, народни представители, кметове и Националният предизборен щаб.

Членовете на Националния съвет на БСП лява България посрещнаха лидера на партията Корнелия Нинова и новоизбрания президент Румен Радев с бурни аплодисменти. Заседанието започна с едноминутно мълчание в памет на Фидел Кастро и Красимир Мурджев – техен колега.Радев, Нинова

„Нашата цел е предсрочни парламентарни избори и тяхното спечелване. Няма да участваме с конкретни предложения за партийни кадри в сформирането на служебен кабинет на Радев. Няма да се включваме и в съставяне на кабинет на г-н Плевнелиев“, каза Корнелия Нинова в началото на заседанието.

В резултат на кампанията пред българското общество стои един огромен въпрос – резултатът от референдума и действията ни оттук нататък, каза Нинова. БСП прие позиция да се гласува с три „не“ на поставените въпроси от референдума . Днес имаме висок резултат от проведеното допитване – ние трябва да се съобразим с волята на тези хора, заяви левият лидер.

Ние ще ви предложим проект за решение, заяви Корнелия Нинова. Ние се срещнахме с експерти, конституционалисти, чисто математически модели и сме готови да предложим

Националният съвет ще трябва да реши дали да подкрепи предложеното от ръководството проекторешение за мажоритарен избор със смесена система и това трябва да бъде решение на Националния съвет.Корнелия Нинова, Илияна Йотова, ген. Румен Радев, снимка: БГНЕСЛидерът на БСП призова колегите си да намерят нов съвременен вариант на лява коалиция, която да даде алтернатива на предсрочните парламентарни избори.

„Ще ви предложим и нов устав на партията. Никой няма да насилва партията и да предлага устав. Ще го направим заедно, призова Нинова членовете на Националния съвет на БСП да дадат личен пример как се прави политика в името на народа.

Основният опонент, според Нинова, е допуснал много грешки във външната политика и визира отнетото националното достойнство и самочувствие, приемането на постановление 208 (ПМС 208 от 12 август 2016 г., според което кметовете на общините осигуряват жилища, материална и финансова помощ на мигранти – б.р.), многократно застана против волята на народа ни за продължаване на санкциите срещу Русия, изтъкна Нинова.

„Г-н Борисов сам определи тези избори като вот на доверие към кабинета и получи вот на недоверие от българските граждани“, твърди Нинова. „ГЕРБ не са непобедими, ние направихме възможно това.“

 

 


Share Follow

Leave A Reply