„Ген. Румен Радев ми препоръча да не ремонтираме двигателите в Русия. Препоръката е от 6. 2. 2014 г. към Ангел Найденов. С 1 млн. евро сме спестили на двигател и те бяха ремонтирани за по-кратки срокове. Помислих си, че не българската прокуратура ме обвинява, а руската.“ Това каза по повод първото си обвинение министърът на отбраната в оставка Николай Ненчев в студиото на БТВ.

Ген. Румен Радев снимка: БГНЕС

Ген. Румен Радев
снимка: БГНЕС

Той коментира и второто си обвинение с думите, че хората от Интентантско обслужване нямат друг начин за препитание, затова той се е погрижил държавната фирма да спечели обществената. „Разпоредих да се направи всичко възможно по закон да спечели държавната фирма. Спечели втората фирма, но тя впоследствие се отказа заради други поети поръчки. Тогава спечели нашата“, обясни военният министър в оставка.

Николай Ненчев снимка: БГНЕС

Николай Ненчев
снимка: БГНЕС

Той заяви, че смята, че срещу него са били използвани СРС-та и изрази притеснение, че не се знае кой и по какъв начин ще използва тези материали. „Подслушван е министърът на отбраната, което е заплаха за националната сигурност“, заключи Николай Ненчев.


Share Follow

Leave A Reply