Пожар горя тази сутрин на последния етаж на сграда в близост до Женския пазар. Към 12ч. огънят вече беше овладян. На мястото на инцидента пристигнаха три коли на пожарната. Няма пострадали.

img_20161202_120150

Снимка: informo

„Имаше късо съединение, извикахме собственика, излязох да платя тока, семейството ми спеше още, връщам се – пожарът започнал“ – това разказва Иванка, част от петнадесетчленно семейство от ромски произход, живеещо в сградата, пред репортер на Информо.

img_20161202_120617

Снимка: informo

Две от дъщерите на Иванка, на 7 и на 9 години, също изявяват желание да говорят с нас. Казват, че са спяли и не са усетили дима, когато техен приятел влиза и ги изнася на ръце от горящата стая. Споделят също, че се страхуват да останат на улицата заради бежанците.

img_20161202_120908

Снимка: informo

Майката коментира още, че се чувства дискриминирана, тъй като на приютените в съседство бежанци се оказва безвъзмездна помощ, а по думите й за нейното семейство държавата нехае.
„Когато останах на улицата, никой не се сеща за мене. Ама като има избори – идват тука да им гласувам“- споделя още Иванка.
Част от семейството ще прекара нощта в колата на съсед. Къде ще пренощуват останалите не е ясно.


Share Follow

Leave A Reply