„Искаме свикване на специално заседание на Народното събрание по темата бежанци.“ Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова по време на пресконференция след заседание на Изпълнителното бюро на партията.

„Всички политически сили да спрат да се заиграват с тази тема, тя е от национален интерес. Ако трябва – да има закрито заседание, но да се изслушат всички по темата. Има разминаване между отговора на Еврокомисията за отпусканите на България средства и този на вътрешния министър Румяна Бъчварова в нашия парламент“, коментира още Нинова.

снимка: БГНЕС

снимка: БГНЕС

Новият президент Румен Радев да поиска от Сметната палата да бъде направена ревизия на НСО. За това призова лидерът на БСП Корнелия Нинова по време на брифинг след заседанието на Изпълнителното бюро на партията.

По думите й, над 1,4 млрд. лв. са обявените обществени поръчки за този период. „Започна засилена продажба на имоти на занижени цени, назначават се членове на политическите кабинети в администрацията, поръчват се нови коли за НСО, изпращат се посланици“, коментира Нинова .

снимка: БГНЕСснимка: БГНЕС

В НСО са поръчани още 2 скъпи коли, едната за около милион, добади още тя. Лидерът на БСП уточни, че новите коли не са предвидени за ген. Радев, защото поръчката била направена преди изборите. „Това е разграбване на държавата“, категорична е Нинова.

Красимир Янков пък припомни, че при гласуването на промените в закона за Националната служба за охрана, от БСП са били против.

Президентът Росен Плевнелиев да не избързва с избора на нов началник на отбраната, призовават още от левицата.


Share Follow

Leave A Reply