„Нинова и Йотова от вчера насам ни направиха за смях в Брюксел“, това заяви на извънреден брифинг в централата на ГЕРБ вицепремиерът и министър на вътрешните работи в оставка Румяна Бъчварова. Повод за думите й е въпрос на Илияна Йотова относно отпуснатите пари за България на Съвета в Братислава за справяне с миграционния натиск по външната граница. Според Бъчварова „двете другарки“ сипели „поредица лъжи“.

Според Бъчварова Йотова размахвала един отговор на свой въпрос от 23 септември. От ГЕРБ си направили труда да видят как е зададен той. „Йотова пита само за една част от тези пари и получава отговор за тези 108 млн. лв., както е попитала“, посочи Бъчварова, допълвайки, че се чете само първата част от изречението.

„130 млн. лв. отиват за охрана на границата, която е външна на ЕС“, поясни Бъчварова и допълни, че почти 6 млн. са за храна на гражданите в центровете, 8,6 млн. за обзавеждане, оборудване, 6 млн. за доставка на сглобяеми контейнери и други. „Днес тези две другарки се опитват да опровергаят този жест към България. Това е срам за държавата ни“, изтъкна вицепремиерът.

Валентин Радев снимка: БГНЕС

Валентин Радев
снимка: БГНЕС

Зам.-председателят на Комисията по отбрана в Парламента Валентин Радев заяви, че в момента не считат, че трябва да се свика Консултативен съвет за национална сигурност за мигрантите. „Това, което чуваме от опозицията, са неща, които правителството е изпълнило“, подчерта той и даде за пример именно КСНС, който през ноември 2015 г. се състоял на тази тема. Радев подчерта, че партньорите на България от Турция и Гърция спират мигрантите.

„Още Румен Радев или Илияна Йотова не са влезли в президентството, а ние вече започнахме да си мислим за импийчмънт“, заяви Валентин Радев..„Страната ни има най-малко проблем с мигрантите в сравнение със своите съседи. Въобще не сме съгласни да отиваме в числа, които Нинова и Йотова не познават. Да, имаше инцидент в Харманли. Решен е инцидентът. Такива има и в много други държави. Защо е тази истерия и нахъсване на хората?“, запита Радев и добави, че дори не сме в предизборна кампания.


Share Follow

Leave A Reply