АБВ предлага да създаде експертна работна група за изработване на промени в изборното законодателство, която да работи по време на служебните правителства и да предложи решения на следващия парламент. Това съобщи на пресконференция заместник-председателят на ПГ на АБВ Мариана Тодорова.

От партията ще предложат утре на председателския съвет на Народното събрание да приеме обща декларация за излизане от създалата се политическа ситуация.

АБВ, Мариана Тодорова

Една от точките в тази декларация ще касае именно създаването на експертна група. „В рамките на настоящия парламент няма време и политически ресурс да се измени избирателната система, но би се почувствала обида от обществото, ако не се започне работа по такива промени“, отбеляза Тодорова.
От АБВ призовават още да се намери съгласие по бежанския и мигрантския проблем и темата да не се превръща в терен за политически битки.

Румен Петков снимка: БГНЕС

снимка: БГНЕС

„Намираме се в безпрецедентна ситуация, в която за шест месеца – от ноември до май, ще имаме най-вероятно четири правителства – две редовни и две служебни“, коментира още Мариана Тодорова. Тя посочи, че в декларацията се препоръчва всички правителства да работят активно по най-належащите проблеми на страната. Заместник-председателят на АБВ Румен Петков добави, че правителството в оставка предприема немотивирани действия. От АБВ очакват отговор от министър-председателя .


Share Follow

Leave A Reply