Николай Ненчев има качество на обвиняем по досъдебно производство, наблюдавано от Софийската градска прокуратура и по досъдебно производство, наблюдавано от Военноокръжната прокуратура – София. По нито едно от тях спрямо обвиняемия не са използвани Специални разузнавателни средства /СРС/ по искане на прокуратурата, съобщиха от пресцентъра на институцията.

снимка: БГНЕС

снимка: БГНЕС

Съобщението е по повод на отвореното писмо на министъра до главния прокурор, изпратено и до медиите. „Вярвам на прокуратурата,тъй като съм завършил право и ще продължа да вярвам, друг е въпросът дали вярвам на главния прокурор“. Това каза Николай Ненчев за писмото си до Сотир Цацаров, в което пита дали е подслушван.

Министърът се надява да разбере от кои служби е подслушван и предполага, че е бил „закачен“ още в началото на мандата си. „Питам до кого е достигала тази информация, кой разполага с нея и дали случайно не се злоупотребява, защото от този телефон комуникирам почти с всички колеги, ежедневно получавам сутрешни доклади с конфиденциална информация, която касае българската национална сигурност и сигурността на нашите съюзници“, обясни Ненчев.


Share Follow

Leave A Reply