Две от авариралите цистерни са изведени от село Хитрино. Талигата на един от вагоните е била здрава и това позволи изкарването й по железен път извън землището на селото. На място се е провел оглед от разследващите органи, като състоянието на цистерната е описано и заснето. Другата цистерна е била натоварена на автомобилна платформа.

161215_hitrino_cisterni_15

снимка: Пресцентър на МВР

”Стоим зад това, че ще обявяваме на населението за всяка изнесена цистерна, така, че хората да са по-спокойни, но с категоричен срок не бихме могли да се ангажираме”, каза гл. комисар Николай Николов, съобщиха от пресцентъра на вътрешното министерство. С уверението, че той също желае нещата да станат по-бързо, директорът на Главна дирекция ”Пожарна безопасност и защита на населението”  е обяснил на хората да имат готовност за всеки случай, защото това е непредвидим процес.

161215_hitrino_cisterni_11

снимка: Пресцентър на МВР

Министърът на вътрешните работи в оставка Румяна Бъчварова и гл. комисар Николов обясниха планираните действия при гарантирана сигурност да се ускори процесът на работа и да се скъсят сроковете. Според плановете в определена зона ще бъде осигурена втора работна площадка, която ще даде възможност докато едни от цистерните се транспортират и обработват на място, на други да се прави обстоен преглед.


Share Follow

Leave A Reply