„Няма да приема да съставим нов кабинет с мандата на Реформаторския пост“. Това каза категорично премиерът в оставка Бойко Борисов в „Годината“ по Дарик. „Считам, че не е редно. Кое ви кара да си мислите, че ще съставям извън мандата на ГЕРБ кабинет?“, запита премиерът в оставка. „Ако се направи правителство сега, ние сме длъжни да им отговорим с това, което сме подписали в споразумението. Премиерът и министрите трябва да са техни“, коментира още той

реформаторски блок 1 рб

„Не ми е интересно да си го мисля. Ако имаше политическа класа, всички щяха да кажат това правителство да остане, както го направиха ДПС. Но ние всеки ден слушаме, че искаме да седим заради пари, няма политическа класа срещу нас.“ Това отговори Борисов на въпрос дали ще приеме да бъде служебен премиер.

Ирина Бокова и Кристалина Георгиева

Ирина Бокова и Кристалина Георгиева

Борисов не отчете като грешка смяната на Ирина Бокова като българския кандидат за генерален секретар на ООН. По думите му така е станало, че България е имала две силни кандидатури.

„Ще си поръчам една „Лада Нива“ отсега, защото знам, че няма по-подготвен от мен и ГЕРБ да управлява. Ние ще си седим и ще чакаме, ако народът поиска, покаже, че има нужда от нас, ще се върнем“, добави още той.

снимка: БГНЕС

снимка: БГНЕС

„Не можем да не зачетем референдума, от който всички се възползваха, за да кажат, че е наказателен вот срещу ГЕРБ. След като е така нека новите правила и избори да се направят по него“, обясни премиерът в оставка. „Нито ние сме го предложили, нито устройва ГЕРБ, но това е волята на хората“, каза още той.

Росен Плевнелиев и Румен Радев, снимка: БГНЕС

Росен Плевнелиев и Румен Радев, снимка: БГНЕС

„Не е срамно да загубиш, срамно е да не си признаеш загубата“, каза Борисов и посочи за политик на годината победителя в президентските избори Румен Радев.


Share Follow

Leave A Reply