„Най-малко 16 лоялни на терористичната групировка „Ислямска държава“ души в Ирак и Сирия са ликвидирани след въздушен удар от страна на Съединените американски щати в източната провинция Нангархар в Афганистан“, съобщава афганистанската агенция Khaama Press, цитирана от „Фокус“.

Бойци на ИДИЛ Снимка: nbcnews.com

Бойци на ИДИЛ
Снимка: nbcnews.com

„Бунтовниците са убити чрез удар с дрон в петък през нощта“, се казва в изявление на местното полицейко управление. От местните граждани няма пострадали вследствие на въздушния удар, пише още Агенцията.

Освен това Държавният департамент на САЩ повече от два пъти е увеличил предлаганата награда за информация, която да подпомогне намирането, залавянето и ареста на водача на „Ислямска държава“ Абу Бакр ал-Багдади, предадоха от Анадолската агенция, цитирана от „Фокус“. Преди за него се даваха 10 млн. долара, а от днес 25 милиона.

снимка: ЕРА/БГНЕС

снимка: ЕРА/БГНЕС

„При командването на Ал-Багдади „Ислямска държава“ е отговорна за гибелта на хиляди цивилни в Близкия изток, включително и бруталното убийство на безбройни цивилни заложници от Япония, Великобритания и САЩ“, се посочва в официално заявление на Държавния департамент.


Share Follow

Leave A Reply