Сериозна остава обстановката на територията на областите Бургас, Варна, Шумен и Добрич. Извършена е евакуация и е оказана пряка помощ на стотици хора, оказали се в снежния капан.
Най-сериозна продължава да е ситуацията на пътя Карнобат и Айтос. Справка на „Фокус“ показва къде са затворените пътища в страната към 11.00 часа.

Бургас:
Автомобилите, движещи се по автомагистрала „Тракия” в посока Бургас, се отклоняват на пътен възел Зимница през селата Саранско- Войника- Средец-Бургас.
Затворен е пътят Петолъчката – Карнобат- Бургас, където вчера следобед стана верижна катастрофа с близо 20 автомобила. Повече от 12 часа продължава изтеглянето на автомобилите, като някои от хората все още са на място, а други са евакуирани.

Ямбол:
Усложнена е пътната обстановка и в областта. По всички пътища има снежни навявания. Автоматистрала „Тракия“ е затворена от пътен възел Зимница до Бургас. Затворена е и Подбалканската пътна линия от п.в. „Петолъчката“ към Черноморието. Трафикът е пренасочен от Сливен и Ямбол към Средец до Бургас през селата, но и по този път движението е затруднено. Затруднено заради преспи е движението по пътя към турската граница и граничен пункт Лесов – Хамзабейли.

Шумен:
На територията на област Шумен е затворен за движение пътят между областния център и град Каолиново. През нощта бяха евакуирани пет човека от пътя между Нова пазар и Плиска. Към момента пожарни екипи извозват болните на хемодиализа, а един екип пътува към село Венец за оказване на помощ на 8 възрастни човека и две деца.

Добрич:

На над 20 сигнала са реагирали пожарните екипи на територията на област Добрич. Затворени временно за преминаване са пътищата Варна – Дуранкулак, Добрич – Албена, както и Добрич – село Карапелит. Над 160 са хората, които са потърсили помощ и на които е оказана помощ от спасителните екипи.

Проходи:
Затворени за движение са проходите Айтоски, Върбишки, Златишки, Троянски, Рипка, Ришки.
Ограничено е движението за тежкотоварни автомобили при проходите:
– „Вратник” – забранено е движението на МПС над 10 т;
– „Дюлински” – забранено е движението на МПС над 3,5 т;
– „Котленски” – забранено е движението на МПС над 10 т, а всички останали задължително с вериги;
– „Обзорски” – затворен за МПС над 12 т;
– „Пампорово” – забранено е движението на МПС над 3,5 т;
– „Петрохан” – забранено е движението на МПС над 12 т;
– „Превала” – всички товарни автомобили да се движат без ремаркета и полуремаркета;
– „Твърдишки” – забранено е движението на МПС над 10 т;
– „Шипка” – забранено е движението на МПС, предназначени за превоз на товари с технически допустима максимална маса над 12 тона от категория N3, както и тегленето на ремаркета и полуремаркета с технически допустима максимална маса над 10 тона от категория О4.


Share Follow

Leave A Reply