След освобождаването на десетина автомобила от капана на преспите, в участъка Ямбол – Средец – Бургас, цялата пътна мрежа е отворена за движение. Това заяви министърът на регионалното развитие и благоустройство в оставка Лиляна Павлова, съобщиха от пресслужбата на Агенция “Пътна инфраструктура”.

%d0%b1%d0%b1%d0%bf%d1%8a%d1%824

“Възстановихме движението по АМ „Тракия“, след като първо пуснахме движението от Карнобат в посока Бургас и в момента то се осъществява спокойно при зимни условия, въпреки снегонавяванията на определени места, Пуснахме движението и в участъка от Бургас до Карнобат, въпреки по сериозните навявания в този участък на магистралата. Участъкът ще остане отворен през цялата нощ. Възстановено беше и движението по първокласния път от Бургас до „Петолъчката“. Ако не се появят критични метеорологични условия, той също ще остане отворен през цялата нощ. Това ще бъде постоянната алтернатива за движение на АМ „Тракия“, поясни Павлова.

btvzima

снимка: бТВ

Тя обясни, че единственият проблемен участък е обходният маршрут през Ямбол – Средец и Бургас, където четири превозни средства задминаха снегорина, влезнаха в преспите и блокираха цялото движение. Павлова допълни, че в отсечката вече няма бедстващи пътници. Към този момент отворени за движение са вече Ришки и Айтоски проход, включително и за преминаване на тежкотоварните автомобили. Остава забрана за движение на тежкотоварни автомобили в Бургаска област.


Share Follow

Leave A Reply