Над 70 автомобила са изведени от началото на деня до момента от задръстването край село Миролюбово. Това заяви областният управител Вълчо Чолаков, съобщава ”Дарик”. ”Преспите там са над метър и половина, ураганният вятър е причина за неефективната работа на снегорините”, обясни Чолаков.

btvzima

снимка: бТВ

Очевидци съобщават, че към този момент няма видимост, а пътят „Айтос-Карнобат” е затворен. Бургаският участък на автомагистрала „Тракия” е блокиран от вчера. От района на задръстването към Бургас вече се пропускат по няколко автомобила, придружени със снегорин. Прекаралите нощта в този район граждани са се снабдявали с храна от съседните населени места, отивайки дотам пеша. Към почистващата техника са се включили и няколко доброволци с лични трактори, но влошената метеорологична обстановка забавя дейността.

pat-zima

 

Областният управител на Бургас заяви пред агенция ”Фокус”, че се очаква доставяне на гориво за закъсали автомобили на пътя Бургас – Айтос – „Работим по освобождаването на автомобилите от снега. Бавно върви освобождаването, снегонавяванията са големи, снегът е много. През нощта са извозени в посока Карнобат, Айтос и Бургас, но въпреки това останаха неевакуирани хора, които в момента изтегляме, макар и бавно“, каза още Вълчо Чолаков. Има много техника на пътя – 3 МТЛБ-та, четири тежки машини, багери, работна ръка, пожарникари, полицаи, доброволци с лични багери, но условията са тежки. Пътят е тесен, вятърът е силен”, поясни Чолаков.


Share Follow

Leave A Reply