Образователното министерство призова кметовете да удължават ваканцията при кризисни ситуации в селищата, в които не е възможно да се възстанови учебният процес на 9 януари 2017 г. Това се отнася за средищните учебни заведения, до които достъпът е затруднен, както и за там, където има проблеми с електроснабдяването и отоплението на класните стаи. Препоръката на образователния министър и вицепремиер в оставка Меглена Кунева е с цел да се избегнат всякакви рискове за живота, здравето на учениците и учителите, съобщават пресслужбата на МОН, предаде БТА.

Кунева

снимка: БГНЕС

Във връзка с усложнената метеорологична обстановка образователното ведомство изисква от началниците на регионалните управления на образованието по места да са в постоянна връзка с кметовете на общини и с директорите на училища, за да бъдат информирани своевременно родители и ученици за възникнали проблеми.

сняг

снимка: БГНЕС

От регионалните управления се очаква да подават информация в МОН по всяко време през идните почивни дни. До момента е известно, че в периода от 9 до 11 януари се удължава ваканцията в общините Благоевград, Пловдив и в София-област. Директорите на училищата са уведомени и от тях се изисква да направят преструктуриране на учебното съдържание.


Share Follow

Leave A Reply