След намеса на премиера в оставка Бойко Борисов, 5-годишно момче от Бургас бе транспортирано с военен самолет “Спартан“ до УМБАЛСМ „Пирогов” в София, съобщават от правителствената пресслужба. Малкият Александър е с усложнения от варицела. Той е получил тежки рани, за които е необходимо специално лечение. Това обясни зам. министърът на здравеопазването д-р Ваньо Шарков, който също е съдействал.

Пирогов линейка

 

“Детето пристигна в детска противошокова зала на УМБАЛСМ „Пирогов“, където екип от водещи специалисти полагат грижи за неговото здраве. В резултат на това, то получава оток на целия ляв долен крайник. Заради този оток се стига до септично състояние. Детето ще бъде настанено в Клиниката по детска реанимация на „Пирогов“, където ще бъде проведено мощно антибиотично лечение. Детето е поставено под активно лекарско наблюдение. В зависимост от развитието на състоянието му може да се стигне до оперативно лечение“, обясни пред агенция “Фокус“ говорителят на “Пирогов“ Мария Пойразова.

„Какъвто и път да поеме в живота занапред малкият Александър от Бургас, стореното днес от Бойко Борисов ще остане в сърцата на родителите на детето. Те са фармацевти. Три минути след обаждането ми до Севи – Севделина Арнаудова и премиерът беше разпоредил правителственият хеликоптер да излети от София за Бургас, за да докара момченцето на спешно лечение в „Пирогов“. Благодаря от тяхно име. Мислете, каквото искате. Александър диша.” Едно дете на 5 годинки, чиито родители не познавам дори, които нямат никакви „връзки“, не са партийци, не са отличници на демокрацията, не са спортисти, не са артисти, ще живее, дай Боже”, съобщи във Фейсбук журналистката Нери Терзиева, която първа е сигнализирала за случая.

 


Share Follow

Leave A Reply