Лесно е да обещаваш и да даваш предварително, без да си обезпечил. Когато правиш нещо, е хубаво да си го финансираш и подредиш, пък ако другите искат, нека да го продължат и да го направят. Това заяви в студиото на БНТ премиерът в оставка Бойко Борисов. “Нека другите да кажат кой друг е издействал извън бюджетите по европрограмите целево за България 1 лев?!“, добави Борисов. Относно плановете за борба с битовата престъпност и проблемите, той обясни, че възможностите на държавата са такива – Толкова са възможностите на държавата. Колко взимаха милиционерите и пожарникарите преди време до 89-та година? С каква техника се возеха? Аз съм бил в тази система и ви казвам, че условията са в пъти по-добри от това. Ние гасихме пожари с обикновени брезентови мушами, возихме се на Шкоди и ЗиЛ-ове. Сега има много добра техника“, обясни Борисов.

снимка: informo.bg

снимка: informo.bg

Пожелавам на президента Радев отговорностите да не го смажат. След 10 дни ще дадем цялата държава на един човек за месеци напред – без парламент, без някой да го наблюдава. Това заяви в студиото на БНТ премиерът в оставка Бойко Борисов. “Затова на Румен Радев му пожелавам успех и искрено му желая отговорността да не го смаже. Това е равносилно да ни сложат всички в един изтребител МиГ-29 и да правим „Кобри“. Аз не съм нито син, нито внук на някой от политбюро, но напоследък много синове и внуци да ми дават съвети“, коментира още Борисов.

президентство

 

„Милиард и триста милиона платихме тази година за едно синьо правителство, което подписа за сделка с американските централи, абсолютно корупционна сделка. И още два милиарда и 500 милиона за друго едно, червено правителство за Белене. Живи пари, на данъкоплатците, заминаха за Вашингтон. Заради тези платени пари няма влакове“, отговори Бойко Борисов.

Ген. Румен Радев снимка: БГНЕС

Ген. Румен Радев
снимка: БГНЕС

“’Българите ни разбират, просто искат да става бързо, защото 25 години те очакваха.  Едно е да обещаваш, да даваш предварително, без да си обезпечил, без да ги има парите. Така, както предишното правителство даде 250 милиона лева – увеличи заплатите на полицаите, само че без да ги има парите. Ние и тях намерихме и тях изплатихме. Когато правиш нещо, е хубаво да го финансираш, да го подредиш и ако следващите искат да го продължат, да го продължат. Аз не знам какво биха направили по-различно и по-добро, но – „Глас народен, глас Божий“. Така са преценили. Аз съм казвал винаги – винаги може да е по-добре, винаги може още и в това е успехът на света – да се стараем по-добри да ставамеДори, ако щете, нали толкова атакуваха Москов с реформата – 137 милиона лева сега за 2017 г. ще се върнат в Здравната каса от фармацевтичните компании.  И автоматически казваме – лекарствата за високо кръвно ще бъдат безплатни. Но първо сме намерили парите.“, обясни премиерът.

снимка: БГНЕС

снимка: БГНЕС

„Народът иска мажоритарни избори и 1 лев субсидии, ще го приемем. 2,5 милиона българи гласуваха за мажоритарни избори и за един лев субсидии за партиите. Ще го приемем, защото народът го иска. Грешно и популистко е субсидията да е един лев, защото ще прати партиите при олигарсите. Трябват офиси, съветници. навремето ние направихме ГЕРБ с нула лева, без съветници. Сега бих направил това, което иска 2,5 милиона българи искат. Пък след това ще се убедят и ако трябва , ще бъде променено. Не ме е естрах от Слави Трифонов. Мен 7 години Слави ме е ругал и то както никого друг. Изключено е напролет да се види коалиция между ГЕРБ и БСП. Трудно мога да преценя, че има по-подходящ за управлението от мен. Много трябва да внимаваш какво говориш, за да не лижеш там, където си плюл“, добави Борисов.

снимка: БГНЕС

снимка: БГНЕС

По повод повдигнатите обвинения срещу бивши и настоящи министри от неговите кабинети, премиерът коментира, че застава на страната на правдата – “Аз заставам винаги на страната на правдата, бил съм и главен секретар дълги години и винаги заставам на страната на правдата. Всички искахме и говорим за това прокурорите да проверяват и да повдигат обвинения. Те това правят. Текат проверки, има съд – ще прецени накрая кой е виновен и кой не. Аз съм им бил шеф и искам да направим една много важна вметка – министърът пряко отговаря за своето министерство. Премиерът може да му разпореди, но той не е длъжен да изпълни. Премиерът има право да го закара в парламента, да иска смяна на министър и да го смени, но една чистачка не може да се замени или да се направи сделка, в което и да е министерство. Има право само министърът. Това е много важно да се знае. За това винаги съм им казвал – мислете и работете с акъла си, бъдете си отговорни и внимавайте какво правите“, припомни Бойко Борисов.

European union 2020, Европейски съю 2020

„Длъжен съм да поддържам отношенията с Русия, защото това е в интерес на България. Европа е пъпната ни връв, само оттам са идвали пари за България. Трябва да има и дружба с Русия, както и добри отношения със САЩ“, смята премиерът в оставка.

снимка: БГНЕС

снимка: БГНЕС

„Аз като им слушам обидите, като им слушам приказките, понеже съм вече от доста време, трудно мога да приема че има по-опитен от мен в тази дейност. Минало ми е много през главата. Ние знаем и две и двеста. Били сме опозиция. Били сме мачкани. Били сме управляващи. Сега виждам една възбуда в много хора, които почват да казват ние ще се справим с мигрантите. Кои мигранти? С кои мигранти ще се справите, като от 2 месеца ние имаме 0 натиск върху границата? Ние решихме въпроса с мигрантите. Тихичко, тихичко, по норми, по закон си изпратихме афганистанците обратно. Аз винаги съм се съобразявал, защото съм вдигнат от народа и той ме сваля. Вдига ме, сваля ме, в зависимост от това как прецени. ние сме си напарвили нашите поуки“, каза Бойко Борисов.

 


Share Follow

Leave A Reply