През месец септември 2016 Специализираната прокуратура е образувала досъдебно производство за организирана престъпна група, състояща се от служители на митница „Варна – Запад“ за корупционни престъпления – искане и получаване на подкупи. Към този час са задържани 25 лица сред които има митнически инспектори, стажант-митничари и спедитори. Това каза Румяна Арнаудова, говорител на главния прокурор на брифинг в Съдебната палата.

снимка: Архив МВР

снимка: Архив МВР

По думите ѝ процесуално-следствените действия продължават, но до този момент са извършени над 70 претърсвания и изземвания на територията на Варна. Действията са извършвани и в служебни помещения, и в домовете на лицата. Тя отбеляза, че служителите на ГДБОП са открили 711 000 лева, за които прокуратурата счита, че представляват средствата получавани от групата при извършваната престъпната дейност.

Прокурор Румяна Арнаудова снимка: БГНЕС

„Съдия от Специализирания наказателен съд в момента е във Варна и в негово присъствие се провеждат разпити на свидетели. До края на денонощието спецпрокурорите ще повдигнат обвинения на конкретни лица“, каза тя. По думите ѝ са използвани СРС-та, експлоатирани 4 месеца. Повече подробности и конкретни обвинения ще бъдат предоставени утре сутрин. 25-ма митничари са били арестувани на митнически пункт „Варна-запад“, съобщиха по-рано от пресцентъра на МВР.


Share Follow

1 коментар

  1. Pingback: Шестима от арестуваните митничари – привлечени към наказателна отговорност

Leave A Reply