Стартира национална специализирана полицейска операция в малките населени места. В тази връзка, днес министърът на вътрешните работи в оставка Румяна Бъчварова и заместник-директорът на ГД ”Национална полиция” Константин Димитров посетиха ОДМВР – Хасково.

полиция

Директорът на хасковската дирекция и началниците на полицейските управления в Хасково, Димитровград, Харманли, Свиленград, Тополовград и Ивайловград запознаха министър Бъчварова с най-актуалната информация за средата за сигурност. Обсъден бе планът за провеждането на специализираната операция срещу престъпността в малките населени места. Единодушно бе становището, че засиленото полицейско присъствие е основен фактор за противодействие на криминалните деяния.

полиция

Сътрудничество между кметовете и полицейските органи бе отчетено по време на срещата като успешно и повишаващо ефективността на действие. Според директора на ОДМВР – Хасково старши комисар Ангел Цанков, успешен фактор в тази насока са и гражданските сигнали. „Подаването на сигнали спомогна да бъдат задържани повече извършители на престъпления и максималното им противодействие”, заяви той.

Началниците на полицейските управления в областта оцениха високо допълнителния ресурс, който им се предоставя и който ще улесни  и подобри качеството на борбата с престъпността.


Share Follow

Leave A Reply