Националният съвет на СДС е упълномощил Националния изпълнителен съвет да води преговори с всички десноцентристки партии за общо явяване на изборите в срок до 5 дни преди крайния срок за регистрация. Националният съвет е упълномощил председателя на СДС Божидар Лукарски, след решение от Националния изпълнителен съвет, да подпише споразумение за явяване на изборите. Това стана ясно след края на заседанието в централата на партията.

СДС, Димитър Лукарски

Снимка: БГНЕС

Близо 92% от членовете на Националния съвет на СДС искат партията да се яви на следващите избори във формат коалиция от партии Реформаторски блок.  Около 8% искат формат извън коалиция от партии РБ. След заседание на Националния съвет лидерът на СДС Божидар Лукарски обяви резултатите от проведената анкета сред членовете си за предпочитаната формула за явяване на изборите.

 

За партията на Христо Иванов „Да България“, Лукарски изтъкна, че СДС очакват ясно заявление къде е позиционирана тя в политическото пространство.

„Извън дясно-център не можем да водим преговори с когото и да било“, отсече той. Лукарски изтъкна, че го притесняват политически проекти, които не се дефинират нито като леви, нито като десни.

СДС, Димитър Лукарски

Снимка: БГНЕС

СДС, като част от управлението, свърши не малко и резултатите са видими, каза Димитър Лукарски. Според него не е грешка това, че СДС е бил част от управлението. Мотивът му за подобно твърдение е, че участието във всяко управление – в световен мащаб, не само в България, носи и своите рискове от негативно отношение на избирателите.

Председателят на СДС бе категоричен, че за да правиш реални реформи, трябва да участваш в управлението. Другото било чисто говорене отстрани и чертаене на алтернативи, които няма как и не се случват.


Share Follow

Leave A Reply