В изказването си по време на Първия конгрес на Реформаторите, ръководителят на предизборната кампания на Блока Петър Москов призова ДСБ да се върне обратно в политическата коалиция. Той поиска платформата да бъде отворена към всички дясноцентристски организации, за обединение на десницата – “Да бъде допуснато тези, които напуснаха Блока, да се върнат и в т.ч ДСБ. И без това представители на ДСБ има в тази зала“, добави той и отправи критика към Радан Кънев. „Другото е героични пози на неудачници, изолирани от всичко“, каза Москов по повод поведението на Кънев.

снимка: БГНЕС

снимка: БГНЕС

Москов подчерта, че спойката на Реформаторския блок е осъзнатата необходимост БСП и ДПС да бъдат спрени по пътя им към властта. Също така той акцентира върху това да не се дават основания десницата да бъде обвинена в глупост – “РБ трябва да не предава основните си приоритети, поддавайки се на емоции, а да ги следва като участва активно в управлението на държавата. В Блока партиите трябва да запазят суверенитета си и да има ръководство, амбицирано да бъде силен екип, а не да задоволява персонални амбиции“, обясни бившият здравен министър.

Реформаторски блок, снимка: БГНЕС

Реформаторски блок,
снимка: БГНЕС

Според анестезиологът идеологията на коалицията би трябвало да е отстояване на консервативните ценности в българската политика. А двата основни фундамента, върху които да се стъпи са силна държава и институции в областта на сигурността, здравеопазването, образованието, върховенството на закона. Друг основен фундамент е отстояването на човешките свободи, защитавайки собствеността, предприемачеството и конкуренцията.


Share Follow

Leave A Reply