Реформаторският блок не може повече да си сътрудничи с Народна партия “Свобода и достойнство“. Това съобщи говорителят на коалицията Петър Москов по време на брифинг след заседание на политическия съвет. Москов обясни, че лидерът на НПСД Орхан Исмаилов е информирал, че партията ще си сътрудничи на предсрочните парламентарни избори с партия ДОСТ на Лютви Местан.

Петър Москов

снимка: БГНЕС

“Решението на РБ е, че сътрудничество на НПСД с партия ДОСТ на Лютви Местан прави невъзможно оставането на НПСД в блока“, заяви Москов и уточни, че сътрудничество на реформаторите с ДОСТ е неприемливо, защото председателят на движението и хората около него са били част от ДПС. От РБ имат силни съмнения дали ДОСТ се ръководи на българска територия. Петър Москов подчерта, че българската политика трябва да се кове в българския парламент, а не в чужди. Според него реформаторите не може да комуникират с политически организации, в чиито ръководства има сътрудници на бившата ДС.

снимка: БГНЕС

Орхан Исмаилов снимка: БГНЕС

Говорителят на блока заяви, че коалицията високо цени участието на НПСД в и приноса им, тъй като е било важно партии с етнически характер да бъдат част от български политически формирования, а не част от капсулирана общност. “Реформаторският блок ще се яви на изборите различен и разширен. Ръката на блока остава протегната към другите десни партии“, каза Петър Москов.


Share Follow

Leave A Reply