Оставката на Румен Порожанов е заради недоверие, няма да връщам спряганите ексшефове. Така служебният министър на земеделието и храните проф. д-р Христо Бозуков коментира рокадите в Държавен фонд „Земеделие“ .

„Аз вече многократно обясних – поради натрупаното обществено недоверие към прозрачността в работата на ДФ „Земеделие“, както и ескалиращото недоволство на земеделските производители към оперативните действия на фонда.“ Това заяви той пред бТВ.

Румен Пожаров снимка: БГНЕС

Румен Пожаров
снимка: БГНЕС

„Вие знаете в общественото пространство какви съмнения излязоха. Освен това – в разговорите ми със земеделските организации се изказват редица недоволства от оперативната дейност“, обясни министър Бозуков. По думите му всички проблеми в работата на фонда акцентират върху ръководството му.

 

„Мисля, че трябва да се отговори на общественото очакване и промени в работата на това ведомство“, подчерта служебният земеделски министър. Той уточни, че още не решено кой ще замести подалият оставка Порожанов. „Още не е решено, ще го обсъждаме варианта. Вие знаете, че г-н Порожанов е в оставка, но изпълнява длъжността. След като аз направя доклад до министър-председателя, там ще предложа и човека, който евентуално ще заеме мястото“, допълни още министър Бозуков.

дф земеделие

 

„Никое от спряганите в момента лица няма да се върне начело на фонд „Земеделие“. Това заяви Категорично Бозуков.

Припомняме, че след като в сряда служебният министър поиска и получи оставката на Румен Порожанов, той изрази намерение да върне на поста неговия предшественик Мирослав Николов, както и заместничката му Виолета Александрова.

Това предизвика остра дискусия. Двамата предложени от министъра кадри са заемали същите позиции в кабинета „Орешарски“. Николов и Александрова се възприемат като квота на БСП, а тогавашният земеделски министър Димитър Греков бе считан за квота на ДПС. Според някои спекулации Бозукав, който е член на БСП, всъщност е част от ДПС, но той категорично отхвърля подобни твърдения.„Не може да се говори, че това е сектор на една партия. Заявявам категорично, че нямам нищо общо с ДПС“, казва той.


Share Follow

Leave A Reply