Докато се допускат грешки, ще правим реформи. Еднолична беше реформата на предишното правителство. Лекарите не са търговци, те управляват своята дейност по ред закони. Това съобщи пред БНТ служебният министър на здравеопазването д-р Илко Семерджиев.

пръстов отпечатък, болници

Семерджиев коментира, че системата с пръстовият отпечатък не се е харесала на съда и смята, че това е унизително за хората – „Пръстовият отпечатък на се хареса на съда на първо място, а аз смятам, че това е унизително за хората и за лекарите също. Затова няма как да го приема това решение. Отмяна на пръстовия отпечатък е факт от тричленен състав на ВАС. Предстои да се върнем към електронната здравна карта. Тази система може да спести много повече средства, отколкото пръстовия отпечатък“, каза здравният министър.

министерство здравеопазване

„Директорът отговаря за цялостната дейност в болниците, за медицинската дейност, но ние изобщо не сме наясно с какво се занимава той към момента. Министрите на здравеопазването обикновено работят на лечебно ниво. Как продължи реформата на Москов – в ровичкане на два закона. След това направи задължителна здравна карта, благодарение на която сега има пациенти, които седят и чакат прием в болница. Той дискриминира хората спрямо заболяванията им“, поясни д-р Илко Семерджиев.


Share Follow

Leave A Reply