Президентът Румен Радев е бил подведен, липсва експертност в екипа му. Това каза Кирил Домусчиев по повод на наложеното вето върху Закона за концесиите в ефира на Нова телевизия. Председателят на КРИБ обясни, че синдикати и неправителствени организации са ходили при държавния глава, а не са били поканени работодатели.

Румен Радев

Според Домусчиев в Стопанската камара не били заинтересовани от концесиите и посочи, че над 95 на 100 от летищата в Европа са дадени на концесионери. Бизнесменът обясни, че концесиите на летищата във Варна и Бургас работят много добре, а желаещите да участват в концесията на летище София, щели да бъдат много повече, ако законът бил по-добър – “Дали са по-глупави те? Инвеститорите се плашели и нямали сигурност за инвестициите си сега“, коментира той.

АИКБ, среща

Председателят на КРИБ поясни, че планираните протести, ако държавата приеме решение за изпълнение на големи енергийни проекти с държавни средства, са заради системните злоупотреби в енергетиката, корупционните практики, които трябва да плащат работодателите и всички останали граждани.


Share Follow

Leave A Reply