В писмо изпратено до служебния финансов министър Кирил Ананиев, представителите на Нова Република Радан Кънев, Мартин Димитров, Петър Славов, Методи Андреев и Иван К. Иванов предлагат да бъдат освободени синдиците на КТБ, да бъде проведено истинско разследване за фалита на банката. От Нова Република настояват да стане ясно има ли лица, свързани с репресивните служби на комунистическия режим, получили необезпечени кредити.

Политиците от Нова Република искат проверка на предприетите действия, но преди всичко и на бездействието на тогавашното ръководство на ДАНС преди и по време на фалита на КТБ.
Въпреки настоятелните искания и може би десетките парламентарни въпроси по темата от страна на Радан Кънев, Мартин Димитров, Петър Славов и Методи Андреев, фирма за международни разследвания беше наета единствено за писането на аналитичен доклад, но не и за реалното връщане на източените средства.КТБ

Отношението към проблема в края на мандата на кабинета Борисов-2 дори граничеше с безхаберие, като на парламентарен въпрос за събираемостта, зададен от Мартин Димитров и Петър Славов през януари 2017 г., министърът на финансите Горанов дори не сметна за необходимо да ни отговори.
По настояване на председателят на Нова Република, Радан Кънев, като депутат от 43-то Народно събрание, в доклада на Временна анкетна комисия за КТБ в Парламента, беше заложена проверка на действията и бездействията на ДАНС и Прокуратурата относно фалита на банката. Но нито парламента, нито другите институции предприеха мерки.


Share Follow

Leave A Reply