Организацията на СДС-София излезе с призив за обединение в дясно. „Само силно дясно обединение ще даде отпор на БСП, ДПС и популистите“, се казва в позиция на СДС-София.

„Това обединение очевидно не може да се случи, заради лидерските амбиции и личното его на нашите доскорошни партньори в Реформаторския блок.Затова, ние протягаме ръка на всички демократично мислещи хора, с които бяхме заедно на площадите, да подкрепят Реформаторския блок, за да не се разпиляват десните гласове.

Антони Тренчев в средата, снимка: БГНЕС

Антони Тренчев в средата,
снимка: БГНЕС

Всички помним какво се случва, когато дясното е разделено – на власт идват социалистите и дестабилизират държавата. Не трябва да повтаряме една и съща грешка. Ако го допуснем отново, ще загубим не просто доверието на хората, които ни подкрепят, но ще накърним и достойнството им.

Съюзът на демократичните сили в София определя предстоящите парламентарни избори като едни от най-важните в историята на демократична България.

Реформаторски блок

Реформаторски блок

На 26 март българските граждани ще гласуват не просто за политически партии и коалиции. Този избор ще определи дали България ще продължи като равностоен член на евроатлантическата общност, или ще даде заявка за ориентация към Кремъл, заявяват от партийната организация. Дали управлението ще бъде в ръцете на дясно-центристко мнозинство с реформаторска програма, или на популисти, които в името на властта обещават всичко, но не могат да го изпълнят.“

От СДС -София обещават да положат усилия за обединение на демократите в столицата и силно присъствие на Реформаторския блок в следващия парламент.


Share Follow

Leave A Reply