“Служебното правителство се занимава с паническо разграждане на направеното през последните 2 години в здравеопазването.” Това заяви бившият здравен министър Петър Москов пред бТВ.

Москов изказа мнението, че по негово време министерството е успяло да върне държавата където ѝ е мястото – търговският закон да не определя публичните отношения в здравеопазването, болниците да не се занимават с търговия и печалба. “Това сме отстоявали през действията по спиране източването на касата”, посочи той.

пръстов отпечатък, болници

“Истерията в здравното министерство е част от заявката на БСП и ДПС в нощта на президентските избори да се махне пръстовия отпечатък”, обясни още бившият министър.

Москов бе категоричен, че няма как икономическият ефект от неговите действия да бъде нулев. За целта демонстрира данни от системата на НЗОК за изисканите от болниците финанси за периода от въвеждането на отпечатъка през октомври 2016 г. до януари тази година. Съгласно тях има спад и разлика от 10 млн. лв.

Петър Москов, министър на здравеопазването

По повод разделението на десните партии той коментира, че десницата трябва да е една и да участва активно. Москов отбеляза, че консолидирането не минава през ултиматум и в момента трябва да бъде приоритет активна отбрана от това БСП и ДПС да не се връщат на власт.


Share Follow

Leave A Reply