„Атаките, свързани с ревизии на министерства, ресор на Реформаторския блок са „мокри поръчки“ и опит за хвърляне на кал по блока.“ Това заяви съпредседателят на парламентарната група на РБ в 43-ия парламент Найден Зеленогорски.
„Нашите министри са атакувани точно за това, че поеха отговорност, точно за това, че правят реформи и неотклонно подкрепят евроатлантическата интеграция на България“,  изтъкна Зеленогорски.
Той беше категоричен, че Меглена Кунева, Петър Москов и Николай Ненчев са си свършили работата.

Найден Зеленогорски снимка: БГНЕС

Найден Зеленогорски
снимка: БГНЕС

„Всъщност част от министрите в този служебен кабинет са момчета за „мокри поръчки“. Министърът на образованието, министърът на здравеопазването, министърът на отбраната – говорят за някакви ревизии. Извинете, аз съм бил ревизор и съм започнал кариерата си в Държавен финансов контрол. Ревизия на едно министерство се прави между три и шест месеца от екип от поне пет одитори и ревизори. Това са просто едни мокри поръчки и хвърляне на кал с идеята Реформаторският блок да бъде унизен, доколкото е възможно“, коментира Зеленогорски.

5323829
По думите му целта е да не се допусне Реформаторският блок да влезе в българския парламент. „Това е битката на БСП. Защото, ако РБ е в българския парламент, това гарантира дясно-центристко мнозинство и управление“.

служебен кабинет, служебно правителство
По думите му в служебния кабинет има и достойни министри, и достойни хора, които волно или неволно ставали съучастници на „опита за показен разстрел. За съжаление понякога има и приятелски огън и аз бих се обърнал към ГЕРБ – колеги, спрете с този приятелски огън, защото утре ще си бъдем нужни отново и защото единствено дясно-центристкото управление би могло да гарантира успеха на България“, каза още Зеленогорски.


Share Follow

Leave A Reply