Председателят на ГЕРБ Бойко Борисов представи акценти от предизборната програма на ГЕРБ пред Борда на Американската търговска камара в България, представляваща 340 мултинационални американски и български компании, опериращи на територията на страната.

На срещата присъстваха още Томислав Дончев, Владислав Горанов, Делян Добрев и Теменужка Петкова.

Бойко Борисов изтъкна, че приоритет за ГЕРБ е инвестицията в образованието и квалифицираните кадри в сектора. Според лидера на ГЕРБ трябва да се насърчава връзката на образователната система с нуждите на пазара на труда, чрез дуалното обучение.

ACCB

Бойко Борисов определи като водещо за ГЕРБ повишаването на доходите на всички български граждани. „Ние залагаме на реално изпълними политики и знаем как да постигнем дългосрочен икономически растеж. Само чрез растяща икономика и повишаване на БВП може да се осигури финансовият ресурс, необходим за увеличаване на заплащането в редица сектори и за увеличаване на пенсиите. Всички ние искаме да осигурим достоен живот на нашите родители, но това не трябва да бъде за сметка на бъдещите поколения“, подчерта председателят на ГЕРБ.

gerb

Бойко Борисов бе категоричен, че всяка цифра, която фигурира в програмата за управление на ГЕРБ, почива на реални изчисления. „Ще продължим да работим на принципа: „Харчим толкова, колкото изкарваме“, обясни той.

Лидерът на ГЕРБ подчерта, че управлението е отговорност и само тези, които нямат намерение да ръководят държавата, могат да си позволят да залагат на популизъм.

Представителите на ГЕРБ изтъкнаха пред представителите на Американската търговска камара детайлно предложенията на партията за развитие на редица сектори, както и необходимото им обезпечаване.


Share Follow

Leave A Reply