Българите одобряват идеите за ревизия, нови лица и нови идеи в партийните програми. Отстраняването на отговорни лица в пътната агенция, ревизиите в железниците и в образованието събират около и над 90% подкрепа. Това става ясно от независим експресен телефонен сондаж на “Галъп интернешънъл“, проведен на 13 и 14 февруари 2017 сред 808 души в цялата страна – възложен, финансиран и проведен от социологическата агенция.

Галъп

снимка: Галъп

От данните става ясно, че има засилване в търсенето на всякакво ново политическо съдържание – нови фигури и идеи. Близо 54% подкрепят новото звучене в програмата на ГЕРБ. Още по-големи мнозинства от 70% одобряват новите лица в листите на столетницата и те се ползват с високо доверие. Именно според социолозите, това допълнително помага на БСП да се утвърди.

Галъп

снимка: Галъп

 

 

Голяма част от по-популярните обещания на партиите от последните дни се възприемат добре от българите – най-вече ако във въпроса не се споменава коя партия е направила съответното обещание. Около 82% подкрепят идеята за увеличение на данъка на най-богатите хора, 90 на 100 симпатизират на идеята за увеличаване на учителските заплати, а 89% харесват идеята за фонд, който да стимулира индустрията и т.н. Почти никой не смята, че е лошо за страната да се увеличат минималните заплати и пенсиите.


Share Follow

Leave A Reply