„Служебният кабинет ще остане за по-дълго, защото не виждам как могат да се направят коалиции в тази ситуация.“ Това каза пред журналисти лидерът на ПП ГЕРБ Бойко Борисов, след като взе участие на кръгла маса „Управленска програма в сектор Обществен ред и сигурност“. „Не съм гадател и не мога да кажа. Но това, което виждам и чувам е, че много трудно след изборите може да се седне на една маса да постигне дори и това крепко съгласие, което постигнахме с ПФ, РБ и АБВ. С ПФ можем да седнем на масата, защото имаме и добри практики“, коментира Борисов.

5335753

Снимка: БГНЕС

За ревизията, която направи служебното правителство на кабинета „Борисов 2“, лидерът на ГЕРБ коментира, че според него Огнян Герджиков се е постарал максимално бързо в рамките на възможностите, които има да каже, че опасенията и приказките на БСП в тази посока са неверни. „Просто нямаше как да им обслужи интереса. Не го направи. Това, което се изнася като информация е, че за много от нещата и ние сме спирали поръчки или сме сезирали. Така че мисля и тази тема е много шум за нищо“, допълни бившият премиер.

5335755

Снимка: БГНЕС

Относно съобщението на МО, че на 24 юни 2016 г. се приемат рамкови позиции като основа за мандат на националната делегация, водена от Росен Плевнелиев на срещата на върха на НАТО на 8 и 9 юли, когато е взето решението за предно разполагане, Борисов коментира, че са взели решението, но след това, когато е ставало въпрос за флотилията и е дошъл и румънският премиер за подписването, лидерът на ГЕРБ е казал, че във Варшава не се е взело това решение.

„Виждате 9 месеца не се взимаше, преди няколко дни военният министър е бил там и го е подписал. Ако е бил против, няма да го подпише. То се взима с пълно съгласие. Аз за това ги питам три дни – ако са съгласни с нашите решения, то задавам риторичен и реципрочен въпрос защо говориха, че когато даваш въздушното пространство да летят и други самолети, е национално предателство? Защо подписаха същото, за Ерполисинг става въпрос? Защо говориха, че този, който вкара военни кораби в Черно море ни прави мишена, цел, провокатор? Сега изведнъж се оказва, че ние сме го подписали“, обясни той.

 

 


Share Follow

Leave A Reply