„Предстои една сериозна битка за реалните решения на България.“ Това каза лидерът на ГЕРБ и водач на листата на партията в 25-и МИР София град и в 16-и МИР Пловдив град Бойко Борисов по време на представянето на водачите на листи на партията в НДК. „Разбира се, че виждате и ние вървим по модата. Адмирали, летци, изстребители, генерали. Търсих кавалерист не намерих“, коментира Борисов. „Само за около месец време се видя, че държавата няма пилот. Слушах внимателно уважаемата г-жа Нинова, която днес зави, че не знае кой сменя висшата професионална фигура на МВР“, каза Борисов и изброи, че тя не знае още кой сменя областните управители.

Когато БСП управлява, следва въпросът „кой“. Това каза лидерът на ГЕРБ и водач на листата на партията в 25-и МИР София град и в 16-и МИР Пловдив град Бойко Борисов по време на представянето на водачите на листи на партията. Според негосмяната на главния секретар на МВР е станала по криминален начин. „След един месец, ако спечелят изборите, да сменят всички. Ние бяхме толератни, бяхме доброжелателни. Омбудсман си направихме от БСП, само и само да има мир, да има стабилност. Какво получихме в замяна – тежък реваншизъм, опитаха се дори ревизии да правят. Оказа се всъщност, че няма нарушения. Сега ще им правят проверки на проверките“, допълни Борисов и заяви, че за пет дни са сътворили неправилни решения.

борисов

„Не мога да си представя, че такива промени стават без партията-майка да участва. Ако не участва и е истина, това, което казват, аз съм убеден, че тежко ще бъдат манипулирани изборите“, посочи лидерът на ГЕРБ. Според него от БСП могат да направят нещо като „Костинброд“. „Хич не ми се участваше да съм водач на листи, но щеше да се тълкува така, както г-жа Нинова разбра, че Делян Пеевски е в Благоевград и изведнъж й се стори, че Благоевград не й харесва, защото имали нови лица“, посочи Борисов и обясни, че този дебат от всички е щял да му е най-интересен да се чуе какво е станало. Той обърна внимание, че зам.-председателя на БСП Стефан Данаилов ще води на две места, а лидерът на партията Корнелия Нинова – само на едно. По отношение на номера на партията в листата той попита защо БСП не са казали, че ДПС е преди тях.

„ГЕРБ ще заложи и на едно обновление. Общият процент на новите лица в лисите е 54 %.“ Това каза заместник-председателят на ПП ГЕРБ и водач на листата на партията в 1-ви МИР – Благоевград и в 4-ти Велико Търново Цветан Цветанов. По думите му в някои области процентът на новите лица варира между 75 и 80 %. „Направили сме всичко възможно тези нови лица да бъдат общественици“, каза той.


Share Follow

Leave A Reply