Изненадана съм от мотива на г-н Бойко Борисов да откаже дебати с мен с аргумента, че съм жена. Това се посочва в позиция на лидера на БСП Корнелия Нинова във връзка с предложение на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов за открит дебат, предаде „Фокус“.

„Първо- това е обида към всички жени, които той смята за недостойни за политически разговор. Сигурно е забравил, че неговата партия подкрепя Закон за равнопоставеност на мъжете и жените. Не се притеснявайте, че съм жена, господин Борисов. Отдавна чакам да се разберем като мъже.

Второ- разбирам, че господин Борисов не желае дебат с мен без подкрепа от експерти. Това показва страх, че не е подготвен да се яви сам в пряк двубой. Каня го на такъв. Нека той определи мястото и условията за това“, се посочва още в позицията на Нинова.

Бойко Борисов, министерски съвет

Бойко Борисов, министерски съвет

Припомняме, че по-рано през деня Бойко Борисов коментира евентуални дебати с Корнелия Нинова и представители на БСП, като не отхвърли възможността за дебат с лидера на БСП. На въпрос дали е съгласен да участва в дебат с Корнелия Нинова той отговори шеговито: „С жени не знам дали искам да водя дебати, защото трудно се надговарям“. Той като лидер на ГЕРБ и неговият екип били готови да се изправят на дебат с председателя на БСП и екипа на левите по важните теми, но на неутрална територия, а хората да си изберат. „Вадим министрите и почваме тема по тема. Ако се организира сериозен дебат по въпроси за всички проблеми ще седнем и с Корнелия Нинова“, обеща лидерът на ГЕРБ.

В профила си във Фейсбук директорът на пресцентъра на ГЕРБ Севделина Арнаудова опроверга твърденията на председателя на БСП, че Борисов отказва дебат с Нинова.


Share Follow

Leave A Reply