Съботен статус в профила във Фейсбук на Иво Христов – началник на кабинета на Президента – обиди актива на ГЕРБ. ивохристовфбВ коментарите под статуса се включва и ПР на Бойко Борисов Севделина Арнаудова, в отговор, на която Христов уточнява, че въпросът от статуса го задава той, а не президентът.

севдаиво

С публикацията си в социалната мрежа началникът на кабинета на президента предизвика острата реакция на председателят на „Жени-ГЕРБ“ Ирена Соколова. Тя отговори на Иво Христов, също със статус във Фейсбук.

„Нелепо изказване на началника на кабинета на президента и не само..!
То е демонстрация на тежък морален, институционален и вече национален проблем.
Реденето на думи във фейсбук не е игра на тетрис, господин „началник“!
Опасно е да не осъзнаваш, че си част от института Президент, че ти самият си институтът Президент, а се усещаш елементарно в смисъла на отделен елемент и сам за себе си.
Демонстрирате сериозен дефицит на емоционална интелигентност и липса на адекватно осъзнаване за време и място. Имате нагонно, спонтанно поведение, лишено от критична преценка за последствие и без необходимото осъзнаване за свързаност със средата.
Първата мисъл на всеки осъзнат работещ за институцията Президент е как ще се отразят думите и поведението му върху самата институция, върху националните и международни процеси.
Не просто жалко и нелепо, а опасно става, когато началникът на кабинета (най-довереният човек) на президента си прави шеги с групировка и я сравнява с най-голямата женска организация в България на Жени ГЕРБ.
Освен, че сравнението е долнопробно, намеква и за проблем във взаимоотношенията с жени…“, написа Соколова в отговор на Христов.

 

Реакция имаше и от ПР на ГЕРБ Никола Николов.

По-късно през деня статуса от профила на Иво Христов във Фейсбук беше премахнат.


Share Follow

Leave A Reply