Стотици благоевградчани посрещнаха лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, заместника му Цветан Цветанов и ексминистър Лиляна Павлова в кв. Струмско. Те разговаряха с хората, за да им обяснят, че ако партията спечели изборите санирането на старите блокове ще продължи.

„Видях само един останал тук, който е олюпен, като че ли всеки момент ще падне, прилича на кочина. Другите са като нови“, каза Борисов. Бивш селски кмет се опита да контрира Борисов, че санирането не е най-важното, а трябват инвестиции, откриване на фабрики и работни места. „Санирането открива работни места. Дава работа на фирми, които произвеждат дограма, строителни материали и др.“, контрира го кметът Атанас Камбитов.

Строителна бригада пък специално благодари на Борисов за програмата за енергийна ефективност. „От 7 г. бяхме на работа в Англия. Върнахме се тук, при семействата си, защото се отвори много работа за нас. Продължавайте така, за да не емигрираме пак в чужбина“, каза ръководителят на групата майстори. „От вас зависи. Ако на 26 март гласувате за нас, обещаваме, че продължаваме със санирането“, каза им Борисов.16835884_1948417508719643_6732683844875694993_o

Преди да посети Благоевград Борисов, Павлова и Цветанов провериха как вървят строителните дейности на АМ „Струма“ между Сандански и Кресна. „Завършването на магистралата не само ще облекчи изключително натоварения трафик в района, но и ще подпомогне значително развитието на Югозападна България. Срокът за завършването на лота е до 2019 г., но е възможно строителите да приключат работа още през 2018 г., ако се запазят темпото и контролът, които наложихме при правителството ни“, заяви бившият премиер.

 


Share Follow

Leave A Reply