Заловиха полицейски служители за кражба на цигари на стойност 2 305 491 лева. Това стана ясно, след като прокурори от специализираното звено “Антикорупция“ и Националната следствена служба са разкрили, че полицаи са откраднали контрабандни цигари, иззети като веществени доказателства. Става дума за 367 218 кутии цигари без бандерол, които са били съхранявани в склад на МВР в Плевенско.

цигари

Образувано е досъдебно производство срещу неизвестен извършител за това, че още през 2009 година е държал на склад акцизни стоки без бандерол. Като веществени доказателства са били събрани 621 475 кутии цигари, предимно от марките “Victory“, “Raquel“ и “МG“. Делото по престъплението е спряно, заради неразкриването на извършителите, а веществените доказателства се съхранявали в складова база в село Згалево.

Цигари new-glasgow-illegal-cigarettes

 

На 28 март миналата година е била извършена проверка в склада. Установено е, че металната врата към помещението, в което се съхранявали тютюневите изделия е била заключена с катинар и верига, имало и поставен печат на служител на ОДМВР – Плевен. Първоначално са установени наредени кашони и чували с цигари от различни марки по начин, който привидно да създаде впечатление, че складът е пълен. При оглед на склада е забелязано, че от него липсват над 360 000 кутии.

цигари, превоз

снимка: МВР

Вътрешното разследване е установило, че кражбата била извършена още през 2014 година от служители на плевенската полиция, действали със съучастници, които са имали техническо средство и автомобил. Към настоящия момент след предварително разрешение от съдия, се извършват претърсвания и изземвания в жилища на заподозрените служители. Задържани са три лица.


Share Follow

Leave A Reply