Седем милиона лева ще бъдат отпуснати за обучение на лекари в “Спешната помощ”, съобщи служебният социален министър Гълъб Донев. Парите са по Оперативната програма “Развитие на човешките ресурси”.

5349602

Снимка: БГНЕС

Донев и служебният вицепремиер и министър на здравеопазването Илко Семерджиев подписаха в социалното министерство договор за директно предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по процедура “Подобряване на условията за лечение на спешните състояния”. Министерството на здравеопазването е конкретен бенефициент по проекта, който се финансира по оперативната програма “Развитие на човешките ресурси”.

Илко Семерджиев

Снимка: БГНЕС

Продължителността на проекта е 34 месеца. По него ще бъдат обучени близо 7000 специалисти, заети в Спешната помощ, като обучението ще е за всички – лекари, фелдшери, шофьори, наличните парамедици.

5349590

Снимка: БГНЕС

По проекта ще се създаде Национален център за обучение и квалификация на персонала. Ще бъде създадена и методика за оценка на квалификацията на персонала.
Служебният министър на здравеопазването Илко Семерджиев съобщи, че освен този проект, започва и друг по програма “Региони в растеж”. С него ще се правят ремонти, ще се подсигури медицинска техника и нови автомобили.


Share Follow

Leave A Reply