Президентът на САЩ Доналд Тръмп обвини предшественика си Барак Обама, че е наредил да бъде подслушван по време на кампанията за президентските избори, състояли се на 8 ноември, предадоха Ройтерс и Франс прес.

epa05616882 US Republican Presidential nominee Donald Trump holds a campaign rally at The Farm in Selma, North Carolina, USA, 03 November 2016. Republican Donald Trump is running against Democrat Hillary Clinton in the election to choose the US president to serve from 2017 through 2020.  EPA/JIM LO SCALZO

Обвиненията бяха отправени в серия от туитове на Тръмп. В тях президентът не навлиза в подробности и не съобщава детайли във връзка с твърденията си за подслушване.
„Законно ли е действащ президент да „подслушва“ надпреварата за президент преди изборите?“, гласи един от туитовете на Тръмп.
В няколко туита Тръмп говори и за срещите на министъра на правосъдието Джеф Сешънс с руския посланик във Вашингтон. Той казва, че първата среща на Сешънс с посланика е била уредена от администрацията на Обама.

обама г20В друг  Тръмп казва, че руският посланик, срещнал се със Сешънс, е посетил Белия дом по времето на Обама 22 пъти и четири от тези визити са били направени миналата година.


Share Follow

Leave A Reply