Турският президент Реджеп Ердоган описа действията на холандското правителство като “нацистки и фашистки практики от миналото”, съобщава БиБиСи. “Те са останките от нацистите, те са фашисти”, атакува Ердоган холандците на митинг в Истанбул.

Ердоган заплаши с реципрочни мерки. “Колкото си искайте забранявайте на нашия външен министър да лети, но от сега ще видите как вашите самолети ще кацат в Турция”, закани се той.

Мевлют Чавушоглу снимка: БГНЕС

Мевлют Чавушоглу
снимка: БГНЕС

По-рано днес холандското правителство обяви, че няма да позволи на външния министър на Турция Мевлют Чавушоглу да кацне на територията на страната. Чавушоглу трябваше да участва на предизборен митинг в Ротердам във връзка с предстоящия в средата на април референдум за конституционни промени в Турция.

Германия и Австрия също влошиха отношенията си с Турция, след като местните власти в няколко града не разрешиха на турски министри да агитират на германска и австрийска земя за референдума през април в Турция. Турският президент Реджеп Ердоган дори нарече действията на германските власти “нацистки практики”.


Share Follow

Leave A Reply