„Ако аз мога да влияя на служебния премиер Герджиков да уволни Гарелов, тогава мисля да му пиша да върне всички областни управители, назначени от редовно избрано правителство, които той уволни и замени с кадри на БСП, да върне уволнения от него главен секретар на МВР, шефове на ОД на МВР, шефове на болници, всички ръководители на държавни предприятия, а президентът Румен Радев да върне Елена Йончева като прессекретар. С радост бих спрял тази чистка в цялата държавата.“

Това написа в профила си във Фейсбук лидерът на ГЕРБ и бивш премиер Бойко Борисов, в отговор на обвиненията, че служебният премиер Огнян Герджиков е освободил Иван Гарелов след негова намеса.

По-рано през деня служебният премиер Огнян Герджиков освободи Иван Гарелов от поста медиен съветник, защото е „нарушил правилото на неутралност“ на кабинета.

По-рано през деня и ПР-ът на Бойко Борисов Севделина Арнаудова взе отношения по казуса с освобождаването на Иван Гарелов.

„Решението на служебния премиер да уволни Иван Гарелов тъй като е заел политическа страна в предизборна кампания е негово лично. Дали е редно член на политическия кабинет да коментира и да взима страна, на когото и да е било участник в предизборна кампания е въпрос на професионална дисциплина. Г-н Гарелов никога не е криел пристрастията си към нашите политически опоненти, не го направи и тази сутрин. Поредицата от уволнения на областни управители и други ръководни позиции и назначаването на близки хора до БСП, също показаха зависимост на служебния кабинет до тази партия.“


Share Follow

Leave A Reply