ДПС определиха представено вчера от лидера на ДОСТ Лютви Местан писмо от Ахмед Доган до делегатите на IV конгрес на АКП като фалшификат.

„С възмущение констатираме, че докато в Европа и България ехото от патриотичното послание на нашия почетен председател д-р Ахмед Доган отеква, „дост“ изфабрикува един доста посредствен и откровен фалшификат. Г-н Доган никога не е писал и още по-малко подписвал такъв текст.

За сравнение прилагаме оригинала на подписа и фалшификата. Прочее, всичко при тях е фалшификат – и амбициите, и тезите, и клетвите.“ Това гласи разпространената от тях позиция до медиите.

Оригиналният според ДПС подпис на Ахмед Доган

Оригиналният според ДПС подпис на Ахмед Доган

Фалшивият според ДПС подпис на Ахмед Доган

Фалшивият според ДПС подпис на Ахмед Доган

Лидерът на ДОСТ Лютви Местан също отговори на обвиненията чрез позиция до медиите.

“ Писмото на Ахмед Доган до Реджеп Тайип Ердоган на IV Конгрес на АКП е автентично. Доган знае, че както текстът, така и подписът са негови. Сравнението, което дават от Предизборния щаб на ДПС, е несъстоятелно, защото подписът от въпросното писмо на Доган е на латиница съобразно адресата и езика, на който е написано. Доган знае, че това не е единственото писмо, подписано от него по този начин. Та толкова за ”фалшификата”. Всеки Конгрес има архив,“ гласи коментарът на Местан.


Share Follow

Leave A Reply